جنرال موتورز، شورولت ولت 2016 را طراحی شده بر اساس دیدگاههای مشتریان میداند. البته این چیز عجیبی نیست زیرا ولت نسل اول بهعنوان یک پیشاهنگ، نیاز به جمعآوری بازخوردهای فراوانی از خریداران آن داشت. بدین ترتیب میتوان امیدوار بود که با اعمال نظرات و خواستههای مشتریان، این بار شاهد خودرویی کم نقص و کامل باشیم. نکته جالب اینکه برخی خریداران ولت به دنبال افزایش برد مسافت باتریها بودند و برخی قابلیتهای دینامیکی بهتری را طلب میکردند. جمع نمودن این دو ویژگی کار مشکلی بود اما شورولت سعی کرده تا به هر دو هدف دست یابد.
جنرال موتورز در ساختار سلولی باتریها تجدیدنظر کرده تا ظرفیت ذخیرهسازی را تا 20 درصد افزایش دهد. این در حالی است که تعداد کل سلولها از 288 به 192 سلول کاهش یافته و 10 کیلوگرم نیز از وزن باتریها کم شده است. در حال حاضر باتریها قادر به ذخیره 18.4 کیلووات ساعت در برابر 17.1 کیلووات سابق میباشند. ساختار چیدمان باتریها هنوز به شکل T سابق است اما نقطه ثقل آن پایینتر آمده است.
پیشرفت در تکنولوژی باتریها باعث شده تا برد مسافت خودروی ولت با تکیه صرف بر نیروی الکتریکی و در حالت برقی به 80.5 کیلومتر برسد. درحالیکه ولت قدیمی با هر بار شارژ کامل باتریها تنها 56.3 کیلومتر برد داشتند. اگر بنزین باک سوخت و موتور درونسوز را نیز در نظر بگیریم، برد خودرو به 644 کیلومتر میرسد و این یعنی مصرف سوختی به اندازه 2.31 لیتر در هر صد کیلومتر.
قدرت موتور روی 149 اسب بخار سابق باقی مانده اما گشتاور با 28 نیوتن متر افزایش به 399 نیوتن متر رسیده است. موتور چهار سیلندر 1.4 لیتری سابق با یک موتور 1.5 لیتری از سری اکوتک با تزریق مستقیم سوخت و با ضریب تراکم 12.5 به 1 جایگزین شده است که البته توان 101 اسبی آن تغییری نکرده است. در عوض مصرف سوخت این موتور بهتنهایی به 5.74 لیتر در صد کیلومتر طبق استاندارد EPA کاهش یافته است. یک گیربکس CVT نیز برای انتقال نیرو به چرخهای جلو مورد استفاده قرار گرفته است.
طراحی ولت جدید به گونه ایست که میزان سروصدا و خشونت در آن کاهش یافته است. موتور ژنراتور در نزدیکی موتور اصلی قرار گرفته است. استفاده از مواد کمیاب و گرانقیمت نیز محدود شده تا هزینههای تولید کاهش یابند. به گفته جیام، موتور جدید 12 درصد کارآمدتر شده است.
در استفاده شهری، ترافیک و با بار کم میتوان تنها روی موتور الکتریکی تکیه نمود اما زمانی که نیاز به قدرت و شرعت بیشتری باشد، موتور بنزینی هم وارد مدار میشود. شتاب صفر تا 48 کیلومتر به 2.6 ثانیه و شتاب صفر تا 96 کیلومتر بر ساعت به 8.4 ثانیه رسیده که تقریباً نیم ثانیه بهبود یافتهاند.
چهار حالت رانندگی برای ولت جدید تعریف شده که شامل عادی، اسپرت، کوهستانی (ترکیب هر دو موتور بنزینی و الکتریکی برای مسیرهای شیبدار) و ثابت (برای مسیرهای بزرگراهی و با سرعت کروز) میباشند.
طراحی بیرونی ولت همانند گذشته به صورت یک سدان چهار درب جمع و جور و البته با محافظهکاری بیشتر میباشد. فرم کلی بدنه مشابه هوندا سیویک است. برخی از قسمتهای جلوی این خودرو، یادآور آکورا ILX هستند. درب کاپوت و صندوق از جنس آلومینیوم ساخته شدهاند. چراغهای LED و چرخهای 17 اینچی قرار گرفته در گوشهها و فرم کشیده و آئرودینامیک بدنه و سقف، با وجود عدم نمایش هیچ نکته تازه و ابتکاری، بیشتر مطابق ذائقه مشتریان میباشد.
فضای درون کابین هم از ایدههای مدرن و افراطی فاصله گرفته و ملموستر شده است. سه ترکیب رنگ برای داشبورد و کابین را میتوان انتخاب نمود. یک صفحه نمایشگر 8 اینچی لمسی در مرکز کنسول و یک نمایشگر 8 اینچی دیگر در داشبورد قرار گرفتهاند. ویژگیهایی چون روکش چرم، سیستم ناوبری و دستیار الکترونیکی راننده نیز در پکیجهای مختلف قابل سفارش میباشند. در قسمت عقب کابین برای نفر سوم هم فضای نشستن البته نه به شکلی ایده آل ایجاد شده است.
سیستمهای ایمنی پیشرفته ای چون هشدار خروج از خط، هشدار نقطه کور، جلوگیری از برخورد از روبرو، هشدار برخورد، سنسور پارکینگ عقب و پارک دوبل خودکار در کنار سیستم کنترل ثبات و پایداری و دوربین عقب و 10 کیسه هوا در شورولت ولت جدید مورد استفاده قرار گرفتهاند.
زمان شارژ کامل باتریها با برق 120 ولت به 13 ساعت میرسد اما با برق 240 ولت این زمان به 4.5 ساعت کاهش مییابد.
به نظر میرسد ولت 2016، خودرویی کاملتر در همه بخشها شده باشد و عملیتر از سابق و احتمالاً ارزانتر از 34995 دلار مدلهای فعلی نیز خواهد بود. از رقبای این خودرو باید به BMW i3 ، فورد C-Max Energi و تویوتا پریوس پلاگین هیبرید اشاره کرد. این خودرو از نیمه دوم سال 2015 وارد بازار خواهد شد.
نظرات شما عزیزان: